Infrastrukturális fejlesztés a Kaposvári járás gyermekeiért - konzorciumi partnerként EFOP-2.1.2-16-2019-00135

A kedvezményezett neve: Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány
A projekt címe: Infrastrukturális fejlesztés a Kaposvári járás gyermekeiért - konzorciumi partnerként
Támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
A szerződött támogatás összege: 70.000.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.05.01.
Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2019-00135

A projekt bemutatása:

A projekt célja az EFOP-1.4.2 társprojektben megvalósítandó szolgáltatások biztosításához szükséges infrastruktúra kialakítása.

A projekt konzorciumban valósul meg, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány részvételével.

A projekt célcsoportja a célterületen élő gyermekek és fiatalok, közülük is különösen a rászoruló (rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő) gyerekek, a 25 éven aluliak, valamint családjaik.

A somogysárdi Esélypontban beruházásként a konzorciumi partner Kaposfői Szent Erzsébet Alapítványnál a külső közösségi tér, sportudvar kialakítása és eszközbeszerzés történik. A célcsoport által megfogalmazott igény kielégítésére jelen projekt nyújt fedezetet.

A többi Esélypont: Mike, Gige, Hedrehely és Kaposfő esetében pedig eszközbeszerzések történnek, a programok megvalósításának segítéséhez.

A somogysárdi sportpálya az Alapítvány működtetésében továbbra is a helyi munkát segíti majd, az eddigieknek megfelelően. Eredményeképpen egyre több fiatalhoz jut el az Alapítvány is, ami az egyre szélesebb körű társadalmi lefedettséggel biztosítja, hogy minél többen kapjanak segítséget a segítségre szorulók közül. Így egyre szélesebb kör igényei kerülnek felmérésre és kapnak lehetőséget az igényeik kielégítésére, a minél kedvezőbb lehetőségek elérésére.